Valley-Hi North Laguna Library @ Sacramento

Valley-Hi-North_Noll-Tam_21-600x400

 

The innovative features in this new library include a daylight-filled floor plan, a natural ventilation tower, and the use of insulated concrete panels to keep the interior cool in the warm summer months.
The library sets a new standard for sustainability in a civic building, and meets Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) Gold certification requirements. Three major sustainability objectives, set by the architects and the library, shaped the design: 1) maximize daylighting; 2) increase the building’s thermal mass, and 3) exceed California Energy Code Title 24 by over 25 percent.

Valley-Hi-North_Noll-Tam_08-600x400

Valley-Hi-North_Noll-Tam_09-600x400

Valley-Hi-North_Noll-Tam_18-600x400

Advertisements

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s