House 6 @ Menlo Park

House 6 In Menlo Park By Cheng Design, California

By Cheng Design

Heavily reliant on concrete and wood, the award-winning House is built following an open plan with recessed lighting and bright accents in fixtures and furniture to offset the overriding gray of the walls. The wall where the fireplace is nestled is huge and imposing, but the stretch of windows along its perpendicular flank warm the space, softening the concrete somewhat. The bathroom is elegant and modern with stainless fixtures and clean, complementary tilework. The roomy kitchen is very inviting with its warm wood and stainless accents, the space illuminated not only by the ceiling  lighting but by an attractive rectangular light feature over the table.

The author explained: “The numerical address of the home is simply “6” — and, the numerological meaning behind the symbol ‘6’ has been long-associated with domestic stability, smoothness and tranquility. But, the importance of this project goes even deeper — it represents a major career milestone thanks to the unique and innovative use of concrete, as this residence is one of Cheng’s first-ever ‘hybrid’ structures, constructed as a combination of wood and concrete. Both architecturally and aesthetically, the project is one of both innovative function and beauty in the application of concrete within a residential structure.”

House 6 In Menlo Park By Cheng Design, California

The space is illuminated not only by the ceiling  lighting, but by an attractive rectangular light feature over the table.

The space is illuminated not only by the ceiling lighting, but by an attractive rectangular light feature over the table.

The interior communicates very well with the exterior.

The interior communicates very well with the exterior.

Kitchen Design

The numerological meaning behind the symbol ‘6’ has been long-associated with domestic stability, smoothness and tranquility.

The numerological meaning behind the symbol ‘6’ has been long-associated with domestic stability, smoothness and tranquility.

Some walls were left uncovered as to suggest a rough, industrial look.

Some walls were left uncovered as to suggest a rough, industrial look.

 

via: design-moderne.com

Advertisements

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s