de wet 34 @ cape town, south africa

SAOTA: de wet 34 residence in cape town

first image

‘de wet 34’ by SAOTA, bantry bay, cape town, south africa
image © adam letch/ SAOTA
all images courtesy of SAOTA

adding to the oeuvre of high end homes in the cape town area, ‘de wet 34’ by south african studio SAOTA nestles itself into the slope of lions head,

serving as a platform from which to view the bantry bay sea-scape. the four level residence greets visitors at the top of the site, revealing its
true scale as the user ventures through the sequence of program. the U-shaped footprint harnesses an open courtyard visible from every room,
a private oasis sheltered by the enveloping wings of the house. the private living areas are located in the partially subterranean part of the property,
while the living room exists in a transparent volume between the courtyard and the distant ocean. retractable glass partitions open the social
function to the exterior, blurring the distinction between the protected inside of the house and the yard and pool. a range of materials were
used to respond to the various tones and textures that occur naturally in the area and give the house an elegant character. rock, timber and
concrete members make up the primary structure of the house, accented by weathered redwood ceiling planks, grey shale, reflective granite,
and a set of minimalist furniture. the interior color scheme boasts a rather neutral monochromatic range, allowing the changing colors of the
landscape to complement the interior spaces.


living room on the seaward side of the property
image © adam letch/ SAOTA


view towards the living area
image © adam letch/ SAOTA

inner courtyard
image © adam letch/ SAOTA


concrete textures are mixed with granite and brought to life by the colorful site
image © adam letch/ SAOTA


interior staircase lit by natural daylight
image © adam letch/ SAOTA


image © adam letch/ SAOTA


sliding glass doors open the space to the exterior courtyard garden
image © adam letch/ SAOTA


connection to the infinity pool
image © adam letch/ SAOTA


bedroom and work area
image © adam letch/ SAOTA


bedroom
image © adam letch/ SAOTA


private areas of the home
image © adam letch/ SAOTA


bathroom
image © adam letch/ SAOTA


floor plan / level 0


section

project info:

project name: de wet 34
location: bantry bay, cape town, south africa
architects: SAOTA – stefan antoni olmesdahl truen architects
project team: stefan antoni, bobby hugill, duke williams
interior design:     OKHA interiors
project team: adam court
main furniture supplier: OKHA interiors
completion date: 2012
photographs:     saota & adam letch

 

via: designboom.com

Advertisements

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s