The Courtyard House @ Gippsland

Courtyard House by studio moore in Victoria photographed by Lachlan Moore in Gippsland

Now this is how you keep it in the family! Victoria-based interior designer Andrea Mooredesigned the new Courtyard House, her father Lindsay build it, and with so much creative blood pumping through their veins, Andrea commissioned her sister Lachlan to Photographed the house. To top it all off, Andrea’s parents now live in the home, which sits in Gippsland, a picturesque farmland east of Melbourne’s bustling city.

The initial plan was to demolish the existing house and build a more modern structure, but as the planning continued, Moore discovered that the old house was structurally stable and too much of a gem to tear apart.

Courtyard House by studio moore in Victoria photographed by Lachlan Moore in Gippsland

Adding new architecture to old architecture is sometimes sort of gamble, but Moore took six years of methodical planning and building to achieve the contrasting look. The house is visually and functionally separated into two parts. The bedrooms, study, and den are sectioned into the existing house, while the living room, kitchen, and garage occupies the newly constructed pavilion.

Courtyard House by studio moore in Victoria photographed by Lachlan Moore in Gippsland

The old house has a symmetrical Foursquare layout, with rooms arranged on each side of a central hallway. Moore preserved the interior architectural details of the old house, but she updated it’s look by adding simple, minimalistic furniture pieces – most of the pieces were built by her father Lindsay, who is the owner and builder. Sometimes, achieving simplicity is hard, but Mr. Moore together with Andrea, discovered a visual balance amongst old and new.

Courtyard House by studio moore in Victoria photographed by Lachlan Moore in Gippsland

A custom concrete bath, stone floors, and wooden accent pieces cultivate a soothing and earthy aesthetic in the Zen-like bathroom.

Courtyard House by studio moore in Victoria photographed by Lachlan Moore in Gippsland

The common spaces of the new pavilion are lofty and flooded with natural light. In the living room, instead of accommodating a flat screen TV in front of the sofa, Moore opted for a large sitting window for her parents to admire the stunning landscape.

Courtyard House by studio moore in Victoria photographed by Lachlan Moore in Gippsland

(Photography: Lachlan Moore)

via: http://knstrct.com/

Advertisements

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s