VIla Hermína

Architects: HSH architekti
Location: Černín, Czech Republic
Project Team: Petr Hájek, Tomáš Hradečný, Jan Šépka
Project Year: 2000
Construction Year: 2008-2009
Photographs: Ester Havlová

The building is situated on a sloping terrain on the outskirts of Černín, taking the same slope into its internals for floors. The interior layout is based on alternating straight and sloping floor surfaces that create the overall spiralling character of the interior and define the building’s external appearance.

However, the use of the sloping floor on the ground floor is not purposeless – it is there on investor´s reguest to accomodate movie projections as a small movie theatre. Windows and other openings are placed with respect of the external façade – each of the walls only has one opening. For thermal and water insulation a polyurethane spray with pink coat is used, meant as a credit to our favourite building of Versuchsanstalt fur Wasserbau und Schiffbau by Ludwig Leo.

Advertisements

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s