Vacation House @ Monemvasia, Greece

designed by:  lm architects

‘The functional units of the residence are distributed along a synthetically emphasized axis of movement creating two alternative open spaces allowing a maximum exploitation of the panoramic view and continuity between indoor and outdoor spaces. The gradation of movement between solid and void spaces enables their adaptation to the slope organized in three levels. The relationship between the building and tradition is expressed through references on its synthetic structure rather than regionalist ones. Among the materials used, most significant are the stone- which underlines the basic synthetic principals, fair faced concrete and hacked plaster. Wooden decks and panels complete the composition of the residence.’

All images © Erieta Attali | Via: designboom

Advertisements

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s