The Cresta Residence @ La Jolla, California

The Cresta  Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

The Cresta is an outstanding residential project designed by Jonathan Segal FAIA in San Diego, in the Lower Hermosa region of La Jolla, California, that enhances the feeling of space. Impressive and extremely luxurious, the residence occupies an area of  5,300 sq feet. The house looks even more extended than it already is, due to the floor to ceiling glass that replaces some of the walls and lets the place breathe. The Cresta is more than just any regular widely spread home, it’s the architect’s dream house. It features three floors, one below and two above grade. The entire living space is characterised by transparence and breeziness. The boundaries between the indoor and the outdoor disappear.

Transparent Living Environment Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Most of the inhabitable space encompasses a room that totally communicates with the environment (named from a very obvious reason, the exterior room). “The exterior room was a key element in  creating a home that otherwise would have felt small feel larger and more private that it is. While this space creates a void the buildings overall form is kept intact.  All four corners remain with walls and roof planes to define the original box of the residence.” Despite being such a complex project, the interior is simply decorated.

View From Above1 Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Luxury Home The Cresta Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

The Cresta Terrace Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Upper Floor View Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Terrace View1 Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Details Terrace Swimming Pool Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Lounge Area Details Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Lounge Area Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

The Cresta Living Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

The Cresta Details Interior Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Sobriety Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Concrete Walls  Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Neutral Palette of Colours Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Section House Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

View From Above Lounge Area Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Lounge and Room Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

View Dark  Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Evening View The Cresta  Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

 

from: freshome.com

Advertisements

2 responses to “The Cresta Residence @ La Jolla, California

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s